Storing op internetdiensten

Al vele jaren hebben we mensen die niet in staat waren de diensten in onze gemeente bij te wonen kunnen helpen door de diensten live uit te zenden via internet. Deze vorm van meeluisteren was populair en vanuit heel de wereld waren er mensen die op zondag met ons de diensten mee beleefden. Helaas blijkt de techniek die ons zo vele jaren heeft geholpen de laatste tijd een heel stuk minder betrouwbaar te zijn geworden.

Sinds begin januari kampen we met problemen op onze internet verbinding. De lijn is onstabiel en de uitzending valt regelmatig weg. Soms is het zelfs helemaal niet mogelijk om een verbinding tot stand te brengen. En daarmee moeten we onze vele meeluisteraars telkens opnieuw teleurstellen. Dat doet ons en hen verdriet en er wordt dan ook continue gezocht naar de oorzaak van deze slechte verbinding. Helaas is die oorzaak tot op heden niet gevonden.

Wij zijn nu aan het kijken of overstappen naar een andere provider misschien kan helpen. Helaas gaat dat overstappen niet van de ene dag op de andere en zijn bovendien op het adres van ons kerkgebouw niet alle opties beschikbaar. Voor onze meeluisteraars is het wel belangrijk om te weten dat we het probleem onderkennen en dat eraan gewerkt wordt. Wij hopen op niet al te lange termijn met beter nieuws te kunnen komen. Tot dan blijft de verbinding een punt van grote zorg.