Hoop doet leven – Grote kerk Gorinchem

Op vrijdag 29 oktober vindt er in de grote kerk van Gorinchem een concert plaats met het thema ‘Hoop doet Leven’. Dit concert wordt uitgevoerd door het jonge professionele Kamerkoor Ars Musica. Er worden Motetten en Cantates van Bach rondom het levenseinde uitgevoerd. Kamerkoor Ars Musica en Concerto Barocco staan onder de bezielende leiding van Patrick van der Linden.

Het concert met muziek rondom het einde van het leven, past prima aan het einde van de maand oktober. In de Katholieke traditie viert op 1 en 2 november Allerheiligen/Allerzielen; In de protestantse traditie herdenkt men op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, in november, hun overledenen.

De motetten van Bach zijn veelal geschreven voor uitvoering bij begrafenisdiensten. Bachs motetten behoren tot zijn meest volmaakte werken en ze zijn bovendien een absoluut hoogtepunt in de westerse polyfonie. Deze muziek is niet droefgeestig, maar juist vol hoop en verwachting. Kamerkoor Ars Musica voert twee motetten uit, aangevuld met twee cantates en een dubbelkorig werk van Max Reger.

Veel mensen hebben behoefte om hun geliefden te herdenken die kortere of langere tijd geleden zijn overleden. Dit programma voorziet in de behoefte om aan een moment van herdenken vorm te geven.

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding met uitleg over de muziek. Tijdens dit voorprogramma is er ook ruimte voor persoonlijke herdenking. Het concert zelf is voor iedereen die liefhebber is van klassieke muziek of daarmee eens kennis wil maken een beleving op zich. Kamerkoor Ars Musica heeft niet voor niets als slogan: professioneel in uitvoering, persoonlijk in beleving.

Inleiding met herdenking            19.30 uur
Aanvang concert                             20.30 uur

Het is ook mogelijk alleen het concert te bezoeken.

Eén reactie

1. Hartelijk dank voor het plaatsen van dit bericht. Een kleine toevoeging: in de voorverkoop kunt u voordelig kaarten bestellen (€ 20) op http://www.stichtingarsmusica.nl. De prijs aan de kerk is € 25.

Voor groepen en bedrijven zijn speciale arrangementen mogelijk.

Stichting Ars Musica