De hunkerende generatie

Er wordt over jongeren heel veel geschreven en gedaan. Men probeert deze generatie in beeld te brengen door onderzoek te doen en wat niet al. Maar elke keer als je denkt het duidelijk in beeld te hebben, verandert het weer.

Tijd om de spade eens dieper af te steken! Wat zit er achter hun gedrag? Welke boodschap gaat van een ‘ongeinteresseerde’ houding uit? Welke uitdaging ligt daar voor begeleiders klaar? Hoe pakken we die op?

Op 25 november organiseert de Evangelische Hogeschool (EH) i.s.m. het RD en de CHE het symposium `De hunkerende generatie’. Tijdens deze bijeenkomst willen we nader ingaan op de zoektocht van jongeren in een verwarrende maatschappij. Medewerkenden zijn o.a. mw. José Baars-Blom (zij heeft o.a. onderzoek gedaan onder leerlingen van het Pieter Zandt SG), mw. Els J. van Dijk (directeur EH), dhr. Wim Fieret (lector Identiteit aan het Hoornbeeck) en mw. Martine Noordegraaf (lector Jeugd en Gezin aan de CHE).

De hunkerende generatie is eveneens de titel van het boekje dat Els J. van Dijk schreef en dat tijdens het symposium gepresenteerd zal worden. (uitgave via De Banier)

Datum: vrijdag 25 november, 14.00 – 17.00 uur
Locatie: KC De Brug, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort
Toegang: €15,00 (incl. boekje `De hunkerende generatie’ van Els J. van Dijk)
Aanmelding & info:  WWW.EH.NL

Een aanrader voor iedereen die jongeren mag begeleiden in welke vorm en op welke manier dan ook!

Graag tot ziens op dit symposium!

De hunkerende generatie