Diaconale werkvakantie

Veel jongeren (en soms ook de net iets ouderen) willen wel eens iets meer zien van de wereld. En als ze dan ook nog graag een echte bijdrage willen leveren aan een ontwikkelingsproject dan zijn Diakonale werkvakanties een mooie mogelijkheid. Onze gemeente heeft een jarenlange ervaring op dit gebied. Door de jaren heen hebben heel veel leden van onze gemeente op deze manier concreet hun handen uit de mouwen gestoken voor hun naaste. Ook in de toekomst blijven wij gemeenteleden ondersteunen die op deze wijze hun Christen zijn in de praktijk willen brengen.

Vrije keuze werkvakanties

Zowel binnen de gemeente als daarbuiten lopen diverse initiatieven die uit kunnen werken tot een diakonale werkvakantie. Als gemeente willen we leden van de gemeente zoveel mogelijk ruimte geven om een werkvakantie te vinden die het beste bij hun past. Vanuit onze ervaring kunnen wij onze leden hierin adviseren. Wij kennen diverse organisaties die werkvakanties organiseren en verwijzen leden die geïnteresseerd zijn door naar deze organisaties. Voorwaarde voor ondersteuning door onze gemeente is dat de werkvakantie een diakonaal doel steunt en dat de organisatie goed bekend staat bij onze gemeente.

Ondersteuning deelnemers werkvakanties

Leden van de gemeente die aangeven dat ze aan een werkvakantie willen deelnemen kunnen rekenen op steun vanuit de gemeente. Die steun vertaalt zich in voorbede, advisering en concrete pastorale ondersteuning. Daarnaast kunnen er akties ter ondersteuning van het project worden georganiseerd.

Belangstelling?

Heb je als lid van de gemeente plannen voor een diakonale werkvakantie? Bespreek het eens met onze jeugdouderling, wie weet kunnen we je helpen om je plannen werkelijkheid te laten worden.