Drs. C.C. den Hertog bedankt voor het beroep van Gorinchem

Op 24 juni bracht onze gemeente een beroep uit op ds Niels den Hertog van Surhuisterveen. Op 21 juli heeft ds Den Hertog ons laten weten het beroep naar Gorinchem niet te kunnen aannemen en dus bedankt.

In zijn brief aan de gemeente schrijft ds. Den Hertog dat de beslissing hem en zijn gezin zwaar valt. Als zij terugkijken zien zij vooral fijne en positieve zaken. Hij schrijft dat zij “de vriendelijkheid en betrokkenheid hebben geproefd”. Ook zegt hij dat “zij zich heel goed konden voorstellen dat zij met vreugde en vrucht onder ons zouden werken.” Hen trof de zorgvuldigheid, de open communicatie en de heldere verwoording van de wensen.

Toch heeft dit niet geleid tot het aannemen van het beroep. De reden daarvoor lag bij Surhuisterveen. Ds. Den Hertog merkte dat die gemeente nog niet bij hem werd weggenomen. Er ligt dus nog een taak voor hem bij zijn huidige gemeente.

De kerkenraad betreurt het dat ds. Den Hertog het beroep van onze gemeente niet heeft aangenomen. Door deze boodschap wordt ons duidelijk dat de Here een andere weg met ons voor heeft. Kerkenraad en beroepingscommissie zullen dan ook door gaan met het zoeken naar een herder en leraar voor onze gemeente. In onze voorbeden willen we de Here vragen om wijsheid en inzicht zodat Hij ons de weg mag wijzen.

Aan de andere kant zijn wij met de gemeente van Surhuisterveen blij dat hun band met ds. Den Hertog in stand mag blijven. Van ds. Den Hertog hoorden we dat die gemeente nog niet bij hem was weggenomen. Met andere woorden Gods weg met hem in Surhuisterveen is nog niet klaar. Wij wensen hen veel zegen over het werk dat nog moet gebeuren.