Studiedag ‘De kracht van het gezin’ in Goes

Na de succesvolle studiedag in Amersfoort organiseert Platform Autisme in de kerk ook in Zuid Nederland een studiedag met het thema ‘De kracht van het gezin’. Deze dag is er voor ouders van kinderen met autisme en voor jongeren met autisme (vanaf 16 jaar).

Opzet
Tijdens de studiedag worden handvatten aangereikt om in een gezin met autisme een balans te vinden tussen ‘geven en nemen’. De hoofdlezing wordt verzorgd door drs. Bernadette van Rossum-Smelt, Gz-psycholoog/psycholoog NIP bij Eleos en OptiMent. Centraal staat de vraag: Hoe kun je de kracht van het gezin inzetten om álle gezinsleden een veilig thuis te bieden en welk rol speelt het geloof hierin?

Naast de lezing is er een interview met ervaringsdeskundigen. De middag biedt een ruime keus aan boeiende en leerzame workshops waarvoor de aanwezigen zich kunnen inschrijven bij hun aanmelding voor deze studiedag.

Locatie: Calvijn College, Frankrijk 19 in Goes
Datum en tijd: 10 november 2012, van 09.30 tot 16.00 uur
Kosten: € 25,00 per persoon (incl. lunch)

In Platform ‘Autisme in de kerk’ participeren dit Koningskind, OptiMent (onderdeel van Eleos), Helpende Handen, ‘Op weg met de ander’ en SGJ Christelijke Jeugdzorg.

Aanmelden
Ga voor aanmelding en meer informatie over bijvoorbeeld de workshops naar de websites www.ditkoningskind.nl of www.helpendehanden.nl Aanmelden kan tot uiterlijk 3 november 2012.