Paasproject Kindernevendiensten

Tijdens de lijdensweken wordt in de kindernevendiensten een speciaal project behandeld. Onderstaand informatie over wat er per zondag aan de orde komt

10 maart – God wil ons altijd vergeven

De zonnebloem was vorige week nog zwak maar nu is hij groter en sterker geworden. De steel is dikker, de knop is gegroeid. De Here God wil niets liever dan alles dat wij verkeerd doen vergeven, als wij maar met vallen en opstaan proberen echt van Hem te houden. Door de Here Gods vergeving is er ruimte om te blijven groeien.

17 maart – Jezus aan de kant gezet

Soms lijkt het alsof de zonnebloem helemaal niets nodig heeft en alles zelf kan doen. Maar dat is niet waar. De mensheid lijkt het ook zonder de Here God te kunnen, maar naast goede aarde (zoals de schepping is bedoelt), water (Gods woord en kracht), de zon (Zijn aanwezigheid en Zijn glorie) en geduld heeft de plant ook meststoffen nodig. Zo hebben wij ook een heleboel nodig om te groeien, maar wij hebben vooral Gods liefde nodig. En die wil Hij ook aan ons geven. Hij laat ons niet in de steek!

24 maart (Goede Vrijdag) – Jezus wordt gedood

Niet alleen Judas kiest tegen Jezus ook de mensen. Jezus is alleen, en heeft een zware last te dragen. Blijft Hij vechten voor Gods goedheid? Net als met de bloem lijkt het niks meer te worden. De zon is verdwenen, de zonnebloem laat zijn zware knop hangen. In de natuur doen de zonnebloemen dit ieder avond als het donker is en de zon weg is. Het lijkt wel alsof de zonnebloem ook verdrietig is. Hij lijkt ook niet meer verder te groeien. Hij staat stil.

31 maart – Jezus leeft: alles wordt goed

God de vader beloont de gehoorzaamheid van Jezus met het grootste wonder dat Hij ooit heeft gedaan. Jezus staat op uit de dood. Een plant die niet veel meer leek, mag door hem tot bloei komen. Met Goede Vrijdag leek het nog of hij dood was, maar nu is hij vol stralend leven. Net als de Here Jezus. Hij was dood, maar nu leeft Hij weer. Ook nu zijn er nog dingen die niet goed zijn. Er zijn nog steeds mensen verdrietig of alleen. Maar gelukkig weten we dat alles goed zal worden. Omdat Jezus leeft!