Zomertijd 2013

De zomertijd is ingesteld zodat we in de zomer ’s avonds een uur langer van het daglicht kunnen genieten. Het blijft wat langer warm in de zomeravonden, doordat de zon een uur later onder gaat.

De zomertijd is in 1977 ingevoerd, vanwege de oliecrisis. Doordat het langer licht was deed men de verlichting in huis een uur later aan en verbruikte zo minder energie. Er werd nog volop gebruik gemaakt van de energieslurpende gloeilamp. De bedenker van de zomertijd was een Londense aannemer, William Willett, in 1907. Er wordt internationaal gesproken over het afschaffen van de zomertijd.

De zomertijd begint jaarlijks in het laatste weekend van maart. Het begin van de zomertijd in 2013 is in de nacht van 30 op 31 maart 2013.

Let op: de morgendienst op 31 maart begint bij ons om 9:30 uur!