Werkzaamheden A27 weekend 18-21 oktober – Altena blijft bereikbaar

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 18 oktober 21.00 uur tot maandag 21 oktober 06.00 uur onderhoud uit aan de A27. Er wordt nieuw asfalt gelegd en de voegovergangen van viaduct Perenboom worden vervangen. In verband met deze werkzaamheden is de A27 dicht tussen de knooppunten Gorinchem en Hooipolder, in de richting van Breda. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes, extra reistijd en onverwachte drukte.

Afsluitingen

De volgende delen van het wegennet zijn afgesloten van vrijdagavond tot en maandagnacht:

• A27 tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder richting Breda (doorgaand verkeer)
  • Verbindingsweg A15 vanuit Nijmegen naar de A27 richting Breda
  • Oprit 21 Hank naar de A27 richting Breda
  • Oprit 20 Geertruidenberg naar de A27 richting Breda

Altena bereikbaar via A27, ponten en openbaar vervoer

Het verkeer dat vanuit het noorden naar het Land van Heusden en Altena wil rijden, kan via de Merwedebrug het gebied inrijden, maar moet op knooppunt Gorinchem een korte omleidingsroute volgen. Dit om te voorkomen dat het doorgaande verkeer automatisch de A27 richting Hank volgt. De afritten Werkendam, Nieuwendijk en Hank kunnen dit weekend dus gewoon gebruikt worden. Op www.vananaarbeter.nl staat echter dat deze afritten dicht zijn, om te voorkomen dat er lokaal teveel extra drukte ontstaat. Het openbaar vervoer maakt gebruik van de landbouwverbinding over de Bergsche Maas en rijdt de reguliere dienstregeling.