Voorbede en hulp gevraagd voor Casa de Esperanza – Huis van Hoop

Afgelopen zomer hebben een aantal van onze gemeenteleden werkzaamheden verricht in het kinderdorp “Casa de Esperanza” te Caranavi – Bolivia.

CDE1Wij kregen bericht dat in de afgelopen weken Bolivia geteisterd werd door extreem zware regenval. Op veel plaatsen zijn rivieren overgelopen en soms zijn er bergen verzakt, waardoor huizen of delen van dorpen verdwenen zijn.

• Bijna 55.000 gezinnen zijn getroffen door het natuurgeweld
  • Tot op heden zijn er 48 doden en 15 vermisten
  • 130 dorpen / steden zijn getroffen
  • In Caranavi alleen al zijn er 126 huizen verwoest en 54 zwaar beschadigd.

Caranavi is net als verschillende andere plaatsen uitgeroepen tot rampgebied. Een deel van het dorp staat onder water doordat de rivier buiten haar oevers is getreden. In het kinderdorp Casa de Esperanza dat zelf hoger op de berg ligt zijn van verschillende units, waar de kinderen in verblijven, de daken kapot gegaan waardoor er lekkages en wateroverlast is ontstaan. De weg van het kinderdorp naar Caranavi is onbegaanbaar geworden door een verzakking. De kinderen kunnen voorlopig niet naar school en kerk in het dorp.CDE2

Financiële hulp is hard nodig om de schade aan de units en de drinkwatervoorziening te herstellen, die kapot is gegaan door de aardverschuivingen. Er is nu een tijdelijke aansluiting gemaakt op een kleine bron waardoor er toch nog wat water is om te drinken en te koken. De totale lengte van de leiding is 6 km, dus het zal nog wel even duren voordat alles weer hersteld is.

We vragen uw gebed en hulp voor een extra ondersteuning, niet alleen om de schade in het kinderdorp Casa de Esperanza te herstellen, maar ook om de zwaarst getroffenen van hun buren in het dorp Carnavi te helpen. Geef een extra gift onder vermelding van “overstroming CdE” op het rekeningnummer 1772344 te name van het Kindertehuis Bolivia.