Nacht van gebed – wat is dat?

“Bid voor ons.” Dit is vaak wat vervolgde christenen vragen wanneer ze door een christen uit een vrij land worden opgezocht.

De Nacht van Gebed is één nacht waarin christenen in Nederland en België letterlijk hun ogen sluiten voor christenvervolging. Om voor hen te bidden die lijden en verdrukt worden vanwege hun geloof in Jezus Christus. De vervolgde kerk heeft uw gebed hard nodig. Want er zitten ontelbare christenen gevangen in werkkampen in Noord-Korea en Oezbekistan. In Somalië en Pakistan worden christenen doodgeschoten omdat ze de Here Jezus volgen. En in het Midden-Oosten worden christenen soms dagelijks bedreigd. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden uit landen over de hele wereld.

Gebed maakt het verschil
Hoewel vervolgde christenen hun vertrouwen en oog op God gericht houden, slaat bij hen vaak ook de angst en vertwijfeling toe. Dagelijks worstelen velen met verdriet, woede en uitzichtloosheid. Maar in hun nood kunnen ze niet anders dan zich tot Hem wenden die alle macht heeft. Zij vragen ons om naast hen te komen staan in gebed, om samen God te aanbidden en te vragen om een keer in hun situatie.

Doe mee met de Nacht van Gebed
Tijdens de Nacht van Gebed bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor vervolgde christenen uit 12 verschillende landen. Bij elk land hoort een filmfragment en elke deelnemer krijgt een gebedsboekje met concrete gebedspunten.

Wanneer? Vrijdag 13 op zaterdag 14 juni
Waar? Rehobothkerk Driekoningenstraat 2 Gorinchem
Hoe laat? Van 21.30 uur – 06.00 uur

Er zijn 4 gebedsblokken: 22.30 – 00.15 uur , 00.25 – 02.10 uur , 02.20 – 04.05 uur, 04.15 – 06.00 uur
U bent van harte welkom, voor één gebedsblok of meerdere! Onze broeders en zusters rekenen ook op u en op jou!

Meer informatie: www.nachtvangebed.nl