Merwedebrug toch open!

Hitte blokkeert werk op Merwedebrug. In verband met de te verwachte weersomstandigheden zijn de werkzaamheden aan de Merwedebrug alsnog afgelast. Ook in het weekend van 5 en 6 juli werd het werk uitgesteld vanwege het weer.

De Merwedebrug is komend weekend toch open

In het voorjaar is gebleken dat het asfalt vervangen moet worden om zo spoedreparaties aan het asfalt te voorkomen. Rijkswaterstaat wilde het werk uitvoeren van vrijdag 18 juli (21.00 uur) tot en met maandagochtend 21 juli (uiterlijk 5.00 uur).

Op zaterdag worden temperaturen verwacht van 33 graden. In de nacht van zaterdag op zondag en zondag de gehele dag wordt er onweer verwacht met veel regen. Het is daarom niet mogelijk om materiaal te verwerken en producten aan te brengen.

In het eerder geplande eerste weekend van juli werd het werk uitgesteld vanwege de regen. Wanneer het werk nu wel wordt uitgevoerd is nog niet bekend gemaakt.