N.B.G. Nieuws

Nieuws van het Nederlands Bijbel Genootschap

Gebruik van de Bijbel in Gewone Taal

De Bijbel in Gewone Taal gebruikt bekende woorden en korte, heldere zinnen. De teksten zijn altijd begrijpelijk. Alles is ingedeeld in korte stukken, met een duidelijk kopje erboven. Zo zie je meteen waar het over gaat. Dat maakt deze bijbel prettig om te lezen en geschikt om voor te
lezen. Thuis, op school of in de kerk.

Bijbel voor iedereen

De Bijbel in Gewone Taal is ideaal voor mensen die willen kennismaken met de bijbelse verhalen. Maar ook heel geschikt voor ervaren bijbellezers die dieper in de Bijbel willen doordringen, juist ook in de moeilijke teksten. Deze vertaling is geschikt voor bijbelstudie en gespreksgroepen: iedereen kan deze teksten begrijpen en meedoen met het gesprek.

Een reactie van een lezer:

“Je kunt pas geraakt worden door een verhaal als je er iets van begrijpt. Prachtig hoe de Bijbel in Gewone Taal oude teksten toegankelijk maakt voor mensen van nu!”

Charlotte Scholtens-de Vries (GKV)
Frieda van Middelkoop-Kouveld (CGK)