Noodhulpcollecte Oost Afrika

Klimaatverandering heeft desastreuze gevolgen voor de bevolking van Zuidoost-Afrika. Zondag 6 maart is de opbrengst van de collecte bestemd voor deze noodhulp.

Het is niet de eerste keer dat de regio kampt met aanhoudende droogte. De prijzen van rijst en meel zijn door de schaarste haast verdubbeld. Miljoenen mensen lijden honger.

Wanhoop

Jannie Kruize werkt namens onze kerken in de regio Luabo in Mozambique. ‘De dagen zijn gevuld met zorgen’, schrijft ze. ‘Na twee mislukte oogsten vorig jaar, valt er opnieuw niet genoeg regen. Mensen kijken met wanhoop naar hun bewerkte veldjes waarop de maïs goed is opgekomen, maar nu verbrandt onder de hete zon.’ Mensen staan bij Jannie aan het hek en vragen om voedsel. Stuur je ze dan met lege handen naar huis? Wie een beetje voedsel weet te bemachtigen, heeft een ander probleem. De kans om met geweld te worden beroofd van het kleine beetje dat je hebt is groot.

Onze steun

Er is voedsel, water en medische zorg nodig. Help jij, helpt u de mensen in die regio om te overleven tot de volgende oogst? Deputaten diaconaat steunen met uw hulp zowel het project van Jannie Kruize als de projecten van het christelijk noodhulpcluster.

Bidden en geven

Bid u mee voor de mensen in Zuidoost Afrika? Samen kunnen we hen helpen.

De collecte van volgende week bevelen we dan ook van harte bij u aan.
U kunt uw bijdrage ook overmaken naar de diaconie o.v.v. “Noodhulp Zuidoost Afrika”.

Heel hartelijk dank!