Noodhulp Zuid-Oost Afrika

Aanhoudende droogte Klimaatverandering heeft desastreuze gevolgen voor de bevolking van Zuidoost-Afrika. Het is niet de eerste keer dat de regio kampt met aanhoudende droogte. De prijzen van rijst en meel zijn door de schaarste haast verdubbeld. Miljoenen mensen lijden honger.

Wanhoop

Jannie Kruize werkt namens onze kerken in de regio Luabo in Mozambique. ‘De dagen zijn gevuld met zorgen’, schrijft ze. ‘Na twee mislukte oogsten vorig jaar, valt er opnieuw niet genoeg regen. Mensen kijken met wanhoop naar hun be-werkte veldjes waarop de maïs goed is opgekomen, maar nu verbrandt onder de hete zon.’

Mensen staan bij Jannie aan het hek en vragen om voedsel. Stuur je ze dan met lege handen naar huis? Wie een beetje voedsel weet te bemachtigen, heeft een ander probleem. De kans om met geweld te worden beroofd van het kleine beetje dat je hebt is groot.

Onze steun
Er is voedsel, water en medische zorg nodig. Help jij, helpt u de mensen in die regio om te overleven tot de volgende oogst? Deputaten diaconaat steunen met uw hulp zowel het project van Jannie Kruize als de projecten van het christelijk noodhulpcluster.

Momenteel wordt onderzocht in hoeverre hulp ook nodig is in andere landen van Zuidoost-Afrika. Vooral in Malawi en Zimbabwe is de situatie zorgerlijk vanwege onder meer mislukte oogsten.

Vanuit Venda bereiken ons ook al verontrustende berichten, maar we weten nog niet precies wat daar nodig – net als in de beide andere landen. Zodra we dat weten, berichten we dat op deze pagina.

Gebed en gaven
Bijdragen kunt u overmaken op IBAN NL52 INGB 0000 5353 00 t.n.v. Landelijk Kerkelijk Bureau o.v.v. noodhulp Zuidoost-Afrika of – in het geval van een actie in uw gemeente voor dit noodhulpproject – op het rekeningnummer van uw diaconie. Heel hartelijk bedankt!