Taallessen voor vluchtelingen

Half mei zijn er taallessen gestart voor de vluchtelingen die in het voormalige belastingkantoor zijn gehuisvest. Een deel van hen heeft een verblijfsstatus gekregen en mag drie keer per week naar les.

De mensen die nog geen status hebben mogen niet deelnemen aan deze lessen. De gemeente Gorinchem wil deze mensen toch iets aanbieden. Er is daarom een taalproject opgezet waarin vrijwilligers informeel taalles geven onder begeleiding van het Da Vinci College. Spreekt het u aan om hieraan mee te werken? Ervaring met lesgeven is niet nodig. Er zijn mogelijkheden om met een groep(je) te werken, maar ook als u iemands persoonlijke taalmaatje wilt zijn horen we dat graag.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Jacoline Waleson, jwaleson@davinci.nl, telefoon 0610850014.

Verder vraagt de COA om vrijwilligers die mee doen in een werkplaats om fietsen te repareren. Gegadigden kunnen zich aanmelden bij COA of via MaartenVerhelst@coa.nl

Gemeenteleden kunnen contact opnemen met Arie Schram