Kerkennacht 2017

Zaterdag 24 juni vindt voor de derde keer in Gorinchem de Kerkennacht plaats. Negen kerken en tienerschip ‘The Friendship’ zetten hun deuren open en bieden activiteiten voor jong en oud. Leuk om eens verschillende kerken van binnen te bezichtigen. Kerken bieden ‘meer dan een dak’, zoals het thema dit jaar is.

Er is een speciaal jongerenprogramma en mensen kunnen met een Amerikaanse schoolbus mee rijden langs de verschillende kerken. Want dat is toch wel het leukst, zoveel mogelijk kerken op 1 avond bezoeken en daar genieten van het aanbod. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen de fiets te nemen. Er is muziek, een tentoonstelling, er worden verhalen verteld, kinderen kunnen een hut bouwen van karton, knutselen, geschminkt worden, enzovoort. Zo is er een aanbod voor jong en oud. In elke kerk staat de koffie/thee klaar en kunt u rekenen op een gastvrij onthaal.

De Kerkennacht start om 17.00 uur met een gezamenlijk moment in de Lutherse kerk en wordt om 23.00 uur bij het Leger des Heils afgesloten met een midzomernachtviering. Uiteraard kunnen ook gewoon één kerk of meerdere kerken bezocht worden. Dat is geheel vrij en juist het leuke van deze avond. Gaan en staan waar je wilt op jouw eigen tijd.

Het totale programma is te vinden op www.kerkennacht-gorinchem.nl

%d bloggers liken dit: