Kringen

Het nut van kringen is het beoefenen van de gemeenschap der heiligen. In kleine kringen gaat dit beter dan in het “massale” van een kerkdienst. De (beoefening van de) gemeenschap der heiligen kent verschillende facetten, o.a.

• Bezinning:
    Samen de Bijbel lezen om elkaar toe te rusten tot en te steunen in een waarachtig christelijk leven.
  • Contact:
    Aandacht voor elkaar.
  • Actie:
    Voor wie in (de wijk van) onze gemeente kunnen wij wat doen? Voor wie in onze omgeving buiten onze gemeente kunnen wij wat betekenen?

Verder zou er nog opvang aan toegevoegd kunnen worden. Kringen zijn het bij uitstek geschikte middel om nieuwe gemeenteleden of mensen die contact met de gemeente zoeken op te vangen. En al deze dingen kunnen niet goed beoefend worden als het gebed zou ontbreken. Daarom neemt (gezamenlijk) gebed ook een belangrijke plaats in.

De tijden en plaats van samenkomsten verschillen van kring tot kring. Kijk daarvoor bij de aankondigingen op het activiteiten overzicht. Lijkt het u wat om mee te doen, of wilt u het wel eens proberen? Ga eens naar één van de geplande bijeenkomsten en ervaar wat kringen voor u kunnen betekenen. U bent van harte welkom!

Andere links onder dit hoofdstuk:

%d bloggers liken dit: